35 cm & 45 cm fitnessbal kind

Op zoek naar een mooie zitbal, fitnessbal, gymbal of yogabal voor je zoon of dochter? In deze categorie vind je alle ballen van de merken Tunturi en Gymnic met een diameter van 35 cm en 45 cm. Deze ballen zijn geschikt voor kinderen tot een lichaamslengte van 140 cm. Voor kinderen kleiner dan 100 cm bevelen we een fitnessbal van 35 cm aan en voor kinderen tussen de 100 cm en 140 bevelen we een fitnessbal van 45 cm aan. onderstaande fitnessballen zijn uitermate geschikt voor het aanleren van een goede zithouding voor kinderen.

Sit'n'gym 35 cm sterretjes

De kleine transparante zitbal van 35 cm met pootjes en leuke sterretjes, spreekt kinderen erg aan. Ideaal voor op scholen en kinderdagverblijven, actief zitten bevordert de aandacht en concentratie. De bal kan netjes op zijn pootjes worden weggezet als hij even niet in gebruik is.

Let op: de pootjes zijn bedoeld om de bal weg te leggen en niet bedoeld om op te gaan zitten. Draai de pootjes naar de zijkant bij gebruik van de bal, anders is het effect van het zitten / balanceren op de bal helemaal weg.

De 35 & 45 cm fitnessballen van Zitbal.nl

De voordelen van een zitbal

Het grote voordeel van het zitten op een zitbal is het voorkomen van een starre houding tijdens het zitten. Doordat de zitbal geen rugleuning heeft moet je lichaam zichzelf voortdurend corrigeren om in balans te blijven. De buikspieren en rugspieren worden hierdoor constant gestimuleerd en geactiveerd om een juiste zithouding aan te nemen. Recent onderzoek bij basisschoolkinderen heeft aangetoond dat de onderste rugspieren bij kinderen die regelmatig op een zitbal zitten aanzienlijke sterker zijn dan bij kinderen die op een gewone stoel zitten. Naast deze voordelen werkt het gebruik van de zitbal mee aan de bewustwording van je zithouding.

De juiste zithouding op een zitbal

Voor het juiste effect van een zitbal is het belangrijk om een goede houding aan te nemen op de zitbal. Voor het juist gebruik van de zitbal dienen je bekken op dezelfde hoogte te zijn als je knieën. Hierdoor blijven je bovenbenen volledig horizontaal. Probeer een stabiele zithouding te zoeken en niet te veel te bewegen voor een maximaal effect. Voor het juist gebruik van de zitbal is het belangrijk dat je de bal goed oppompt zodat je een juiste zithouding aan kan nemen.

Hoe pomp ik een zitbal op?

Op onze website zijn diverse ballenpompen verkrijgbaar. De fitnessballen van Tunturi worden standaard met pomp geleverd en bij de fitnessballen van Gymnic en de zitballen van VLUV vindt je een adapter voor het aansluiten op een fietspomp. Je moet doorpompen totdat de bal de genoemde grootte bereikt heeft. Dit betekend dat als je een zitbal aangeschaft hebt van 65 cm, je de bal tot een hoogte van 65 cm op moet pompen. Om de juiste hoogte te meten legt u de bal tegen een muur en meet u vanaf de grond tot aan de bovenkant van de bal.

Ergonomische zitbal

Een zitbal is een van de middelen om het ergonomisch werken te verbeteren. De ergonomische zitbal is bedoel als afwisseling op je bureaustoel. Aangeraden wordt om 1 á 2 uur per dag je bureaustoel te verruilen voor de zitbal. Door het gebruik van de ergonomische zitbal dient je lichaam zich constant te corrigeren om evenwicht en stabiliteit te behouden. Het gebruik van de zitbal heeft een positief effect op je coördinatie en op je buikspieren en rugspieren. 

Kies de juiste maat zitbal voor een goede houding op een zitbal

Voor het juiste effect van de zitbal is het van belang om de juiste maat zitbal uit te zoeken. Zitballen en fitnessballen zijn gemiddeld genomen verkrijgbaar in de maten 45 cm t/m 75 cm. De juist maat zitbal is afhankelijk van je lengte en eventueel de hoogte van je bureau. Op zoek naar de juiste maat zitbal voor jou? Ga naar onze maattabel.