Gymbal oefeningen

Met een gymbal zijn vele soorten oefeningen mogelijk. De meeste oefeningen met een gymbal zijn gericht op de buikspieren en de rugspieren. Er zijn echter ook oefeningen die je bilspieren en je heupen trainen. Door middel van oefeningen met een gymbal verbeter je bovendien je stabiliteit, coördinatie en flexibiliteit. Start voordat je een de gymbal oefeningen begint met een kleine warming-up. Start per oefening met ongeveer 5 herhalingen en bouw dit langzaam uit naar maximaal 30 herhalingen. Luister goed naar je eigen lichaam.

Work-out

In onderstaande video van Optima Vita een work-out van ongeveer 20 minuten met een fysio bal waarin een zo groot mogelijk deel van het lichaam wordt getraind. 

Gymballen van Tunturi

Onderstaand een verzameling van geschikte gymballen van Tunturi. De gymballen zijn beschikbaar in de maten 55 cm, 65 cm, 75 cm, en 90 cm in de kleuren blauw, rood, zilver en zwart. De zwarte bal is tevens beschikbaar met Burst Resistance Quality. Kijk in de maattabel welke maat gymbal voor jou het meest geschikt is.