Ergonomie

Een inmiddels veelgebruikte en populaire term in de kantoorwereld: Ergonomie. Ergonomie is de wetenschappelijke studie van mensen in relatie tot de omgeving. Ergonomie is een term die tegenwoordig vooral gebruikt wordt in relatie tot de arbeidswereld. Letterlijk vertaald uit het Grieks betekent ergonomie werk (ergos) en wet (nomos). Ergonomie moet er voor zorgen dat de gezondheid en veiligheid van werknemers gewaarborgd blijft. Ontwerptechnisch gezien gaat het om comfort en doeltreffend functioneren.

De juiste ergonomische zithouding

Het is te allen tijde van belang, om de wervelkolom in zijn meest gezonde en neutrale positie te behouden. Dat betekent een gezonde holling in de lage rug, een matige bolling van de borstwervelkolom en een redelijk steile positie van de nekwervelkolom.

Ergonomische zitbal

Een zitbal is een van de middelen om het ergonomisch werken te verbeteren. De ergonomische zitbal is bedoel als afwisseling op je bureaustoel. Aangeraden wordt om 1 á 2 uur per dag je bureaustoel te verruilen voor de zitbal. Door het gebruik van de ergonomische zitbal dient je lichaam zich constant te corrigeren om evenwicht en stabiliteit te behouden. Het gebruik van de zitbal heeft een positief effect op je coördinatie en op je buikspieren en rugspieren. Naast het ergonomische effect van de zitbal zijn de ballen van VLUV een ware eye-catcher op kantoor.

VLUV Veel zitballen van Zitbal.nl