Hoe pomp ik een zitbal op?

Op onze website zijn diverse ballenpompen verkrijgbaar. De fitnessballen van Tunturi worden standaard met pomp geleverd en bij de fitnessballen van Gymnic en de zitballen van VLUV vindt je een adapter voor het aansluiten op een fietspomp. Je moet doorpompen totdat de bal de genoemde grootte bereikt heeft. Dit betekend dat als je een zitbal aangeschaft hebt van 65 cm, je de bal tot een hoogte van 65 cm op moet pompen. Om de juiste hoogte te meten legt u de bal tegen een muur en meet u vanaf de grond tot aan de bovenkant van de bal.

Heb je het gevoel de maximale grootte bereikt te hebben?

Het kan zijn dat u de bal aan het oppompen bent en u het gevoel heeft dat de bal al zijn maximale grootte bereikt heeft. U kunt gewoon doorpompen totdat de bal de aangegeven hoogte bereikt heeft, de bal zal niet knappen. Wanneer u de bal opgepompt heeft, kan het zijn dat de bal erg hard aanvoelt. Laat de bal dan even liggen en na enige tijd gebruiken zult u merken dat de bal zachter en soepeler zal worden. Bij nieuwe ballen kan het ook zo zijn, dat de bal na een paar dagen weer wat opgepompt moet worden. Dit is heel normaal, omdat een bal zich moet ‘vormen’. U kunt de bal dan bijvullen tot de maximale grootte.

Zelf de maat van je zitbal bepalen

Op onze website staan zitballen met diverse maten. Het kan zo zijn dat je net te groot bent voor een bal van 65 cm en dat een bal met een diameter van 75 cm net wat te hoog is. In dat geval is het ook mogelijk om een zitbal van 75 cm op te pompen tot 70 cm. Het is van belang dat je de zitbal niet oppompt tot 75 cm, want dan is de bal helemaal uitgerekt geweest. Zo creëer je een tussenmaat die geschikt is voor jouw lengte. Uiteraard is dit bij andere maten ballen ook te creëren.

De pompen van Zitbal.nl